EspañolValenciàEnglish

Inici - Festes i Esdeveniments - Festes de Nadal


desembre

Festes de Nadal

L’arribada del desembre ve amb l’ambient nadalenc. Els actes nadalencs comencen amb la inauguració de l’Arbre de Nadal a la plaça de l’Església i el Betlem, a la plaça del Mercat, el 8 de setembre. Els integrants de la Comissió de Reis, fins al 6 de gener, Dia dels Reis, són els organitzadors i amfitrions d’aquests actes tan entranyables.

Sens dubte els actes principals se celebren la vesprada del 24 de desembre, amb la visita del Pare Noel abans de començar l’àrdua tasca del repartiment dels regals. El 5 de gener se celebra la cavalcada dels Reis Mags i el 6 de gener es tanquen les festes nadalenques, amb la participació de Melcior, Gaspar i Baltasar en la missa de l’Epifania i “l’estrena del xiquet”. 

El Mercat de Nadal és també un dels actes més multitudinàries de les dades nadalenques. Cada més de desembre comerciants, artesans i associacions locals, exposem els productes típics, gastronòmics, comercials, de regal, etc., i fan possible la principal fira comercial de l’any.

Durant la celebració la molt esperada Burreta de Nadal es rebuda per grans i menuts. L’animal, amb les alforges carregades arriba perquè tots els veïns puguen arreplegar la carta, amb la qual cosa faran arribar els desitjos als Reis Mags d’Orient.

 

Consulteu les dates al calendari anual, a l’agenda o a l’oficina de turisme.