Què veure

El Poble Nou de Benitatxell està situat en un lloc estratègic, en el qual destaca per la seua bellesa costanera i la seua tranquil·litat interior. A la comarca de la Marina Alta (pràcticament a mig camí entre les ciutats de València i Alacant) està situat en l’alt d’un xicotet turó coronat per l’església, que dibuixa una característica silueta del nucli urbà a diversos quilòmetres de distància.

Prop de 4.100 habitants viuen al Poble Nou de Benitatxell i en tot el seu terme municipal (12,55 km²). El nucli principal de població se situa a diversos quilòmetres de la mar Mediterrània pel que conserva la seua essència, amb el mercat municipal, l’Ajuntament i l’església, agrupats en el centre.

El municipi viu acollit pel Puig Llorença, cap al sud, que es desploma formant impactants formacions, penya-segats i cales extraordinàries en la seua caiguda a la mar. Cap al nord, el municipi s’obri a la comarca, amb el Montgó albirant de prop.

Esta ubicació li permet als veïns i als visitants gaudir una assossegada vida quotidiana, que no per això gaudix de permanents activitats, una rica vida cultural, associativa i festiva, que s’acreix amb l’arribada del bon temps. En realitat les temperatures suaus protagonitzen el calendari anual, encara que si un vent forma part de les arrels del municipi és el Llebeig, un aire fresc que especialment a l’estiu és molt ben rebut. D’ací el refrany “al Poble Nou de Benitatxell, frescoreta i moscatell”, en honor a este vent i al principal cultiu autòcton, el raïm de moscatell.

Arquitectura tradicional

Pesqueres de cingle

Jaciments arqueològics