La Banda de Benitatxell tanca la Primavera Musical junt amb les veus de l’alumnat de l’Escola de Música local i Petit Ars de Xàbia

  • En l’edició d’este 2024, dedicada al cant, han oferit també els seus concerts el Cor i Orquestra de La Rectoria, l’Orfeó Universitari de València i l’OMA – Orquestra de la Marina Alta

Èxit del concert final de la Primavera Musical 2024. L’Agrupació Músic-municipal Santa María Magdalena de Benitatxell i les celestials veus blanques de l’alumnat de l’Escola de Música del municipi i el Petit Ars de Xàbia van conquistar al públic que va acudir el diumenge a la plaça de l’Església.

Les xiquetes i xiquets van acompanyar a la Banda en la seua última peça. Van interpretar ‘Lluna Mediterrània’, una partitura de Teo Aparicio-Beltrán per a banda i cor de veus blanques que és un cant a la pau, un himne a l’esperança i que arreplega l’essència, la calor i l’esperit amable i festiu de tots els pobles banyats per esta càlida mar.

Tots els músics van estar dirigits per Manuel Alejandro Romero, qui precisament es va estrenar com a director de la Banda en el concert de la Primavera Musical de fa dos anys. En aquells dies ja havia encapçalat diferents actes i cercaviles en els quasi quatre mesos que portava al comandament, però el del Cicle de Primavera de 2022 va ser el seu primer gran concert. Des d’aleshores, ha mostrat una gran química amb els i les músics, i ara és una peça clau de l’agrupació. L’acte va estar presentat per Rosa García, qui va anar desgranant les peces que anaven a interpretar.

Amb esta actuació es tanca la dihuitena edició de la Primavera Musical, que és des de fa anys un esdeveniment insigne i referent de l’agenda cultura poblera. Per l’escenari d’este cicle, dedicat al cant, han passat també el Cor i Orquestra de La Rectoria, l’Orfeó Universitari de València i l’OMA – Orquestra de la Marina Alta.