Benitatxell aprova el Pla Estratègic de Turisme, un full de ruta per a un turisme verd, sostenible i respectuós amb l’entorn

  • El document busca estudiar el potencial del municipi de cara al futur, traçant objectius i encaminant el conjunt d’actuacions a desenvolupar
  • Es va crear una comissió mixta per a treballar conjuntament les entitats municipals i privades vinculades al sector turístic

L’Ajuntament del Poble Nou de Benitatxell, a través de la Regidoria de Turisme, ha aprovat per unanimitat en sessió plenària el Pla Estratègic de Turisme 2024-2030, un document que pretén traçar les principals actuacions que compondran les estratègies a seguir en els pròxims anys en matèria turística.

Este pla s’elabora amb la intenció que constituïsca un instrument de gestió i planificació per al conjunt d’agents, tant públics com privats, implicats en el sector turístic del Poble Nou de Benitatxell. El document no sols explora la realitat actual del territori mitjançant l’estudi dels seus recursos i la seua posada en valor, sinó que a més busca estudiar el seu potencial de cara al futur, traçant objectius i encaminant el conjunt d’actuacions cap a la visió d’un territori capaç de continuar generant valor i d’aconseguir els objectius dels diferents grups implicats en el sector.

 

“La gestió i planificació per a un turisme verd, sostenible i respectuós amb el nostre entorn ha de ser una tasca conjunta de les entitats municipals i privades vinculades directa i indirectament al sector turístic, i per això hem col·laborat de manera estreta amb els diferents agents turístics del municipi per a conéixer la seua visió i escoltar les seues opinions”, ha afirmat el regidor de l’àrea, Víctor Bisquert.

Per a això, es va crear una comissió mixta d’agents privats (restaurants, agències de viatges, establiments hotelers, empreses de lloguer turístic, negocis de servicis turístics…) i regidors i personal tècnic de l’administració pública local. A més, prèviament es van dur a terme enquestes ciutadanes sobre diversitat d’aspectes turístics relacionats amb El Poble Nou de Benitatxell.

Esta col·laboració entre agents públics i privats ajudarà a aconseguir els objectius marcats pel pla, que són, entre altres, consolidar una governança participativa entre les entitats públiques i privades involucrades en el desenvolupament del sector turístic del Poble Nou de Benitatxell; enfortir el posicionament del municipi dins del mercat turístic nacional i internacional; treballar els productes turístics dels quals el municipi disposa en l’actualitat per a adequar-los a les noves tendències i millorar la seua posada en valor; aprofitar les sinergies existents entre el turisme del Poble Nou de Benitatxell i el seu entorn, i fomentar la creació de nous productes i propostes d’experiències.

Entre algunes actuacions específiques ressenyades en el pla destaquen la creació de packs experiencials i nous productes turístics que ajuden a atraure a un públic familiar i respectuós amb la naturalesa; l’impuls de rutes ecoturístiques; una nova imatge de marca que represente els valors del municipi i la modernització de la web municipal; la posada en marxa d’un centre experiencial dels Pesqueres o la creació d’una Smart Office.

Este document està interconnectat amb el Pla de Sostenibilitat Turística que ja està desenvolupant el consistori, i la gerència del qual es troba en fase d’adjudicació. A més, l’aprovació d’este pla és un dels requisits per a posseir la categoria de municipi turístic i poder accedir a importants ajudes en matèria turística i fons europeus.