El Poble Nou de Benitatxell celebra les seues festes de La Rosa del 2 al 12 de maig

  • La Regidoria de Festes i els festers han elaborat una intensa programació d’actes, entre les quals destaquen les divertides disfresses de San Pancracio o la tradició dels “pans benets”

Este dijous 2 de maig arranquen les tradicionals Festes de la Rosa 2024 del Poble Nou de Benitatxell. La Regidoria de Festes i els festers han elaborat una intensa programació d’actes, que s’estendran fins al 12 de maig.

Arrancaran el 2 i 3 de maig amb misses i tridus a la Verge de la Rosa. Però la festa gran començarà el dissabte 4. Al matí hi haurà ‘Olimpíades netes’ en la pista esportiva del col·legi Santa María Magdalena i taller musical per a bebés a la Biblioteca (inscripció en biblioteca@elpoblenoudebenitatxell.com), i a la vesprada Ofrena.

A les 18:30h serà la recollida de les festeres, per a posteriorment acudir a l’Oratori i iniciar l’acolorida ofrena floral a la Verge de la Rosa. Xiquets i majors s’encaminaran cap a l’Església per a ofrenar-la amb els seus rams i arranjaments florals acompanyats de la Banda de Música i la Colla La Llebetjà. Durant l’ofrena, el Grup de Danses Morro Falquí també oferirà els seus balls tradicionals. A la nit, actuarà l’orquestra Titanic al carrer la Pau.

Amb l’objectiu d’aconseguir una ofrena ordenada i organitzada, la Regidoria de Festes ha demanat la col·laboració a veïns i associacions, establint el següent orde d’eixida: Grup de Danses Morro Falquí, Colla La Llebetjà, xiquets i xiquetes de comunió, xiquets i xiquetes organitzats en parelles o trios, xiquetes i xiquets en carret, veïns i veïnes que vulguen ofrenar, associacions i penyes, festeres i festers i, per a tancar amb la seua música, l’Agrupació Musicomunicipal Santa María Magdalena.

Ben esperat és el dia de La Rosa i la seua tradició dels “pans benets”, una de les més singulars del municipi. Els preparatius estan ultimant-se amb el trasllat a l’Oratori dels 120 pans que s’adornaran amb roses i s’emportaran en canastres fins a l’Església el diumenge 5 de maig, on seran beneïts. Després, acompanyats per la Banda de Música i la Colla La Llebetjà, una comitiva formada per festers, xiquets i xiquetes de la localitat recorrerà els carrers amb les canastres de pans beneïts per a repartir per les cases del poble els trossos de pa als veïns, els qui esperen en els portals amb un plat buit.

Eixe mateix dia a la vesprada, a les 20.00 hores, hi haurà una solemne processó en honor a la Verge de la Rosa, San Pancracio Màrtir i Sant Lluís. En finalitzar es dispararà un ram de focs artificials en el Portalet, i a la nit hi haurà música en el casal fester.

El dilluns 6 hi haurà actes religiosos i activitats infantils al matí. Després de la missa en honor a San Pancracio Màrtir, es nomenarà l’alcalde o alcaldessa de San Pancracio al balcó de l’Ajuntament, des d’on dictarà les normes de la disfressa que hauran de complir tots els veïns i veïnes dissabte que ve 11 en la jornada festiva de disfresses. A les 14:00h hi haurà una paella gegant per a tots els assistents, a les 16:00h actuarà Toni Catalá al carrer la Pau i a les 16:30h hi haurà tard de jocs de taula en el Centre Social.

Del 7 al 12 de maig hi haurà solta de vaquillas totes les vesprades (excepte dissabte) en la plaça dels Pesqueres, i sopar a preus populars a càrrec de la Penya Taurina el divendres 10. Les festes continuaran el dissabte 11 de maig amb un dels dies més divertits de tot l’any: San Pancracio i les seues populars disfresses. La jornada arrancarà amb despertà, cercavila informal i cucanyes per als més xicotets. A l’hora de menjar se celebrarà el concurs de paelles, amb premis de 100, 75 i 50 euros per a les tres millors. La cercavila de disfresses eixirà a les 17:30h des del casal fester. A partir de les 18:30h hi haurà discomóvil La Festa 600 al carrer la Pau, i a les 19:30h, els festers i festeres repartiran entrepans per a tots aquells que complisquen amb les normes dictades per l’alcalde o alcaldessa de San Pancracio.

PROGRAMACIÓ COMPLETA.