Benitatxell, un escenari de pel·lícula: la cala del Moraig acull el rodatge de ‘El cautivo’, l’última pel·lícula d’Alejandro Amenábar

  • Protagonizada pels actors Julio Peña i Alessandro Borghi, narra la història de Miguel de Cervantes, qui, pres a Alger, tracta d’escapar-se per a tornar a Espanya

El Poble Nou de Benitatxell té uns paisatges de pel·lícula. Literalment. La cala del Moraig i la seua cova del Arcs han acollit este dilluns i divendres passat el rodatge de diverses escenes de ‘El cautivo’, l’última pel·lícula del director Alejandro Amenábar que narra una part de la vida de l’escriptor d’ ‘El Quixot’, Miguel de Cervantes. El film mostra a un jove Cervantes, que, pres a la ciutat corsària d’Alger, tracta d’escapar-se per a tornar a Espanya, al mateix temps que descobreix la seua vertadera vocació: ser escriptor.

Este dilluns, l’alcalde, Miguel Ángel García, i els regidors María José Ivars, Jorge Pascual i Isa Garrido han visitat el set de rodatge instal·lat a peu de platja, que ha estat tancada al públic durant els dos dies de filmació. Han pogut conéixer de primera mà com és un rodatge per dins i tota la infraestructura tècnica i humana que comporta.

A més, han pogut conversar sobre la pel·lícula amb alguns dels actors i amb Alejandro Amenábar, amb qui han compartit algunes dades històriques del municipi. De fet, l’alcalde li ha fet entrega del llibre ‘Nits de tinta’, que arreplega els testimonis i les fotografies amb les quals Jake Abbott va retratar els penya-segats del Poble Nou de Benitatxell, Xàbia i Moraira, i va posar cara als encesers que, penjats dels escarpats cingles, es jugaven la vida les nits més fredes de l’any per a capturar sépies o peixos de roca que complementaren els seus jornals sempre insuficients.

‘El cautivo’ està protagonitzada pels actors Julio Peña (‘A través de mi ventana’ o ‘Berlín’) i Alessandro Borghi (‘Suburra: Sangre en Roma’). Completen l’elenc Fernando Tejero, Miguel Rellán, José Manuel Poga, Luis Callejo, Roberto Álamo, Albert Salazar, César Sarachu i Luna Berroa, entre altres.

Segons arreplega un article de l’Acadèmia de Cine, per a Alejandro Amenábar, l’escriptor del Quixot “va deixar una gran història sense contar: la seua”. El director i guionista la narrarà en ‘El cautivo’, producció que va començar el seu rodatge el passat mes d’abril al Castell Fortalesa de Santa Pola i que abans que al Poble Nou de Benitatxell ha fet parada en altres localitzacions com el Castell de Santa Bàrbara d’Alacant o els estudis Ciudad de la Luz. El rodatge seguirà en altres localitats de la província de València, com el palau d’Anna, i finalitzarà a Sevilla a mitjan juny.

És una coproducció hispano-italiana a càrrec de MOD Producciones i Himenóptero (responsables de ‘Los Otros’, ‘Mar Adentro’, ‘Ágora’ o ‘Mientras dure la guerra’), Misent Producciones i Propaganda Italia i compta amb la participació de Netflix, RTVE i RAI Cinema i amb el suport d’ICAA-Ministeri de Cultura, Generalitat Valenciana i Eurimages. La producció executiva és a càrrec de Fernando Bovaira, productor de les pel·lícules d’Alejandro Amenábar i de sèries d’èxit com ‘Los Farad’, ‘La Fortuna’, ‘Crematorio’ o ‘El día de mañana’.