Les disfresses de la Cova dels Bruixes, els Festers repartint el “Pa Benet” i Nebulossa es proclamen guanyadors del concurs de San Pancracio en Benitatxell

El Poble Nou de Benitatxell va finalitzar ahir les seues festes en honor a la Verge de la Rosa amb un cap de setmana intens replet de diversió. Els veïns i veïnes van gaudir el dissabte d’una jornada festiva amb les tradicionals cucanyes i el concurs de paelles.

A la vesprada, els pobleros i pobleras van mostrar el seu humor en una acolorida cavalcada pels carrers del poble. Va haver-hi riures, escenes divertides i molt bon rotllo en una de les festes més arrelades del municipi des que la va implantar en 1951 la ‘Quadrilla del Sarment’.

En les disfresses, molt treballats enguany i amb una alta participació, va haver-hi picades d’ullet tant a tradicions locals i a aspectes d’actualitat municipal, com a un dels fenòmens nacionals dissabte passat: la participació de Nebulossa en Eurovisió.

Així, les disfresses de la Cova dels Bruixes, amb bruixes i arqueòlegs inclosos; els Festers repartint el “Pa Benet” (penya El sacristà), on els homes anaven de festeres i les dones de festers, i Nebulossa (Els pobladors), amb la seua cançó ‘Rabosa’ ressonant pels carrers del poble, es van proclamar guanyadors del concurs de San Pancracio. La festivitat va finalitzar ahir diumenge amb els festejos taurins.