El Poble Nou de Benitatxell proposa quatre rutes d’ ‘Ecoturisme en família’ a l’estiu per a respectar la natura

  • Seran el 22 de juny, el 4 de juliol i l’1 i el 15 d’agost i giraran entorn dels paisatges naturals, la flora, la fauna i l’arquitectura tradicional del municipi

L’ecoturisme com a motor per a respectar el territori i la natura. És el que proposa L’Ajuntament del Poble Nou de Benitatxell a través de la regidoria de Turisme, que per a este estiu ha organitzat les rutes ‘Ecoturisme en família’.

De la mà de Maria Roselló, fundadora de l’empresa de turisme actiu i ecoturisme Endèmica Natura, estes rutes giren entorn dels paisatges naturals, la flora, la fauna i l’arquitectura tradicional del Poble Nou de Benitatxell i inclouen, a més, aspectes pedagògics i d’interpretació de la naturalesa.

Tal com ha explicat el regidor de Turisme, Víctor Bisquert, “la principal finalitat d’estes rutes és promoure els valors ecològics i el respecte per la natura, així com la conservació dels nostres recursos i espais naturals”. Però no és l’únic objectiu, ja que, com ha assenyalat, “és important també fomentar un turisme que tinga una connexió amb la natura, ja que sols promovent esta connexió amb l’entorn s’aconsegueix que la gent el respecte més. Són unes premisses molt importants si volem aconseguir un turisme sostenible que tinga cura del nostre poble i els seus espais naturals i culturals”.

Es proposen quatre rutes amb temàtiques diferents. La del 22 de juny, de 9:00 a 11:00h, serà una passejada etnobotànica anomenada ‘Les plantes santjoaneres’. A juliol, el dia 4 de 20:00 a 22:00h, tindrà lloc la passejada al capvespre ‘Descobrim la fauna autòctona’. Les rutes continuaran el mes d’agost, l’1 i el 15 de 09:00 a 11:00h, amb la passejada entre riuraus ‘El patrimoni natural i cultural dels riuraus’ i el taller sensorial ‘Els aromes que embruixen’.

Totes les experiències són totalment gratuïtes i per a tots els públics. Les places són limitades, pel que és necessària la inscripció prèvia a través del següent enllaç: https://www.inscribirme.com/o/ajuntament-del-poble-nou-de-benitatxell. El punt de trobada serà la porta de l’Ajuntament (C/ Major, 5) per a totes les rutes.