EspañolValenciàEnglish

Inici - Festes i Esdeveniments - Mitjafava Fest


abril

Mitjafava Fest

El vi i les faves són dos dels productes més típics del Poble Nou de Benitatxell. La festa es celebra al mes d’abril, amb l’arribada de la collita d’aquest llegum. Les jornades donen a conéixer aquest coreu tradicional i també els productes lligats al raïm, per a posar-los en valor i aprofundir en el coneixement del cultiu i les seues propietats. En la festa s’impliquen restauradors, associacions i veïns del municipi mitjançant exposicions, mostres, fires de tapes, conferències, etc. La festa constitueix un referent per a conéixer els productes tradicionals del municipi i, avui dia, encara es cultiven i s’elaboren.

L’Associació de Veïns del Poble Nou de Benitatxell participa activament en la festa amb el concurs de vins tradicionals, elaborats per agricultors i aficionats locals. Hi participen caldos negres i blancs, basats en varietats autòctones com ara el moscatell i el giró.

Curiositat: les faves tenen una relació molt estreta amb els veïns del Poble Nou de Benitatxell, coneguts a la zona com els “mitja fava”. L’origen del malnom es conseqüència dels costums dels agricultors locals que partien els llegums, plantaven la part que tenia la tija i aprofitaven l’altra meitat que no afectava el creixement de la nova planta per al consum.

 

La festa se celebra a l'abril. Consulteu la data exacta al calendari anual, l’agenda o l’oficina de turisme.