EspañolValenciàEnglish

Inici - Què veure

El Poble Nou de Benitatxell està situat en un lloc estratègic que destaca per la seua bellesa costanera i tranquil·litat interior. A la comarca de Marina Alta, a mig camí de València i Alacant, es troba ubicat en la part més alta d’un tossal coronat per l’església que dibuixa una silueta característica del nucli urbà a uns quants quilòmetres de distància.

Prop de 4.100 habitants viuen al Poble Nou de Benitatxell, en un terme municipal de 12.55 quilòmetres quadrats. El nucli principal de la població se situa a pocs quilòmetres de la mar Mediterrània, la qual cosa fa que conserve la seua essència, amb el Mercat Municipal, l’Ajuntament i l’Església, agrupats al centre històric.

El municipi viu aixoplugat pel Puig Llorença cap al sud, que es desploma i forma formacions impactants, penya-segats i cales extraordinàries en la seua caiguda a la mar. Cap al nord, la localitat s’obri a la comarca, i el Montgó s’albira de ben prop.  

La ubicació permet que els veïns i els visitants gaudisquen d’una assossegada vida quotidiana però amb activitats permanents, una rica vida cultural, associativa i festiva, que creix amb l’arribada del bon temps. En realitat, les temperatures suaus protagonitzen el calendari anual. El Llebeig forma part de les arrels del municipi i és molt ben rebut a l’estiu. La dita “al Poble Nou de Benitatxell, frescoreta i moscatell” fa honor a aquest vent i al principal conreu autòcton: el raïm de moscatell.

 

 

Orígens
Orígens
Monuments
Monuments
tipo
tipo
Arquitectura tradicional
Arquitectura tradicional
Espais naturals
Espais naturals
Platges
Platges
Miradors
Miradors
Pesqueres de Cingle
Pesqueres de Cingle
Jaciments arqueològics
Jaciments arqueològics