EspañolValenciàEnglish

Inici - Gastronomia

Gastronomia

La gastronomia típica del Poble Nou de Benitatxell manté els sabors més tradicionals, l’essència del seu passat. Es tracta de senzilles delícies que responen a la seua ubicació entre el mar i l’interior; pesca i agricultura, salats i dolços de reminiscència àrab. El receptari local ha passat de generació en generació així com la manera d’elaborar-lo en forns de llenya, pastats i cuinats amb les eines tradicionals. Peix, hortalisses, productes mediterranis recol·lectats dels camps particulars i servits amb la màxima dedicació.

A la taula tampoc calen productes que defineixen la identitat poblera com el vi artesà i el vi blanc Moraig, les faves a la primavera i el raïm de moscatell a l’estiu. Humils i grans menjars de gaudi obligat!

 

BioMoscatell

El projecte de raïm de moscatell ecològic, de la tradició d’una fruita única a un cultiu ecològic i diferenciador als camps del Poble Nou de Benitatxell.

En els últims anys un grup d’agricultors locals, amb el recolzament de l’Ajuntament, ha tret endavant el projecte BioMoscatell. El projecte té com a finalitat donar a conéixer el moscatell com a fruita identificativa i pròpia del municipi, mantindre el patrimoni cultural i agrícola, promoure la recuperació del cultiu i el paisatge, dignificar la tasca del llaurador i aconseguir un producte de qualitat de secà i ecològic, avalat per la CAE.

El BioMoscatell aprofita les aigües pluvials i creix gràcies al respecte a la terra i al medi ambient per aconseguir un moscatell sa, lliure de residus químics i utilitzant tècniques de producció tradicionals necessàries per al cultiu tradicional.
La fase de distribució d’aquest raïm es planteja a partir d’una visió integral del comerç socialment just i de proximitat per a reduir les emissions de CO2 durant tot el procés de producció i fins a la seua comercialització de rodalia i en las comarques pròximes.

 

DOCUMENTOS:

 

Dónde comer

BioMoscatell 1

BioMoscatell 2

Recetari de la Fava 2016

Recetari de la Fava 2017

Recetari de la Fava 2018

Recetari de la Fava 2019

 

 

 

Plats típics
Putxero
Coques
Cruet
Faves
Pastissets
Bunyols
Caspell
Mones
Faves
Raïm de Moscatell
Vi Moraig i suc BioMoscatell