Gastronomia

La gastronomia típica del Poble Nou de Benitatxell manté els sabors més tradicionals, l'essència del seu passat. Senzilles delícies que responen a la seua ubicació entre mar i interior; pesca i agricultura, salaons i dolços de reminiscència àrab. El receptari local ha passat de generació en generació igual que el seu mode d'elaboració en forns de llenya, pastats i cuinats amb els utensilis tradicionals. Peixos, hortalisses, productes mediterranis recol·lectats dels camps particulars i servits amb la màxima dedicació.

En la taula tampoc falten productes que definixen la identitat poblera com el vi artesà i el vi blanc Moraig, les faves a la primavera i el raïm de moscatell a l'estiu. Humils però grans menges de gaudi obligat!

BioMoscatell

El projecte de raïm de moscatell ecològica. De la tradició d'una fruita única a un cultiu ecològic i diferenciador en els camps del Poble Nou de Benitatxell.

En los últimos años un grupo de agricultores locales, con el apoyo del Ayuntamiento, ha sacado adelante el proyecto BioMoscatell. El proyecto tiene como finalidad dar a conocer el moscatel como fruta identificativa y propia del municipio, mantener el patrimonio cultural y agrícola, promover la recuperación del cultivo y el paisaje, dignificar la labor del labrador y conseguir un producto de calidad de secano y ecológico, avalado por la CAE.

El BioMoscatell aprofita les aigües pluvials i creix gràcies al respecte a la terra i al medi ambient per a aconseguir un moscatell sa, lliure de residus químics i utilitzant tècniques de producció tradicionals necessàries per al cultiu tradicional.

La fase de distribució d'este raïm es concep a partir d'una visió integral del comerç socialment just i de proximitat per a reduir les emissions de CO₂ durant tot el procés de producció i fins a la seua comercialització de proximitat i a les comarques pròximes.

Dolços Típics

Productes de la terra

Vi Moraig i suc BioMoscatell

Raïm de Moscatell